30.4.08

Ja tenim data!

El Centremàtic gran, el festival d'un dia sencer que ocupa íntegrament l'edifici del Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma, ja té data pel seu retorn: serà el dimarts 16 de setembre.
Aviat anirem donant les primeres confirmacions del cartell, que com sempre durà noms molt sucosos i interessants.

27.4.08

Sonic Boom


20 de maig - Sonic Boom (Mind Expansion, Rugby, Regne Unit)
Única actuació a Espanya!

Centre de Cultura "Sa Nostra"
Carrer de la Concepció, 12, Palma
Totes les actuacions són a les 20h

Totes les actuacions són d’entrada lliure

Sonic Boom és l’àlies de Peter Kember, un nom ja llegendari dins l’escena internacional de la música experimental i de la psicodèlia més arriscada. Un experimentador del so, de la repetició i de la investigació de les arrels de la música electrònica, sense perdre l’esperit del rock que el va veure créixer. Nascut a Rugby, Anglaterra, va conèixer Jason Pierce a l’escola d’art i junts varen formar el mític grup Spacemen 3. La seva primera maqueta data de 1986. Després de signar un contracte amb Glass Records, el grup va enregistrar el seu disc de debut, Sound of Confusion, per al qual Kember va canviar el seu nom a Peter Gunn. Per al següent EP, Walkin’ with Jesus, ja s’havia rebatiat com Sonic Boom, pseudònim que l’acompanya d’aleshores ençà al llarg de tota la seva carrera. El 1990 va editar el seu primer disc en solitari com Spectrum; després de la separació d’Spacemen 3 el 1991, Sonic reciclà el nom d’Spectrum per posar nom al seu nou grup. Sonic Boom fou també el motor que impulsà el projecte Experimental Audio Research, un col·lectiu flexible de músics que incloïa Kevin Shields de My Bloody Valentine. Durant la seva carrera, Sonic Boom ha col·laborat amb Silver Apples, Jessamine, Dean Wareham, Füxa o el llegendari productor Jim Dickinson.

11.4.08

First Aid Kit



15 d’abril - First Aid Kit (Closer Records, Barcelona)
Centre de Cultura "Sa Nostra"
Carrer de la Concepció, 12, Palma

Totes les actuacions són a les 20 h
Totes les actuacions són d’entrada lliure

Agnès Aran i Carles Querol són First Aid Kit, el secret millor guardat del pop electrònic de Barcelona. Varen debutar el 2006 amb F1rst, un excel·lent treball de pop electrònic fet a la manera contemporània que els va convertir en favorits del programa de Radio 3 Siglo 21. Entre el post-rock, el shoegazing i la indietrònica de Múm o Styrofoam, la seva música és electrònica sàviament continguda i crescendos rotunds i mil·limètricament calculats. Al llarg de les cançons del seu debut, First Aid Kit aconseguien dur-nos d’allò minúscul a allò més grandiloqüent. A punt d’editar el seu segon disc llarg, Plaits, els nous temes de First Aid Kit inclouen cançons que neixen del silenci i creixen fins a l’estratosfera embolicades d’electrònica distorsionada, íntims secrets cantats a l’oïda i també èxits de pop dolç i ple de llum. En el nou disc es presenten molt més directes i més orgànics, amb veus convidades (entre les quals hi ha Èric Fuentes d’Unfinished Sympathy), bateries reals, pianos de joguina i, fins i tot, un trio de corda, i ara sobre l’escenari els acompanya Oriol Mayol a càrrec de les tecles.