28.8.08

27.8.08

Centremàtic 2008

CENTREMÀTIC 2008

El dimarts 16 de setembre, 18.00-24.00 hores
Entrada lliure

18.00 h Auditori – DAVID TOOP (Regne Unit). Compositor i músic anglès (va editar el primer disc el 1975 en el segell de Brian Eno), també és un reconegut autor i comissari en el món de l’art sonor i de la música experimental, particularment interessat en el potencial del so com a element musical, lliure dels sistemes tonals i de l’harmonia. Ha escrit amb regularitat a The Wire, The Times, The New York Times i The Village Voice, entre altres mitjans de referència. La seva conferència sonora tractarà de la investigació de la posició del so dins de l’entorn dels sentits i dels reptes dels artistes sonors com a disciplina integrada dins del món de les arts visuals.
www.davidtoop.com

18.00 h Jardí – PABLO PADILLA (Madrid). Arquitecte i artista sonor madrileny, les seves instal·lacions sonores s’han pogut escoltar al MNCA Reina Sofía, a la Biennal de Venècia, a la galeria d’art Espacio Valverde o a les presentacions dels dissenyadors de moda La Casita de Wendy.

18.00 h Cafeteria – PEDRO TROTZ (Mallorca). Pioner de l’escena electrònica a les Illes i recentment nom destacat del techno internacional amb l’èxit del seu darrer maxi-single, el mestre Trotz farà una retrospectiva de la música electrònica des dels anys setanta fins al moment actual.

19.00 h Auditori – ÁRBOL (Barcelona/Regne Unit). Miguel Marín té un passat impecable en el món del pop més arriscat (els primers Señor Chinarro, Piano Magic), i un present encara més engrescador amb el seu projecte personal de música electrònica contemporània. Col·laborador habitual del director de cinema Bigas Luna, també ha col·laborat en altres projectes amb Jean Nouvel, Leo Obstbaum i la companyia de dansa Erre que Erre. A l’espectacle audiovisual Travelling l’acompanyen la violinista Sara Pérez i la cel·lista islandesa Björt Runarsdóttir.
www.miguel-marin.com

20.00 h Sala Gran – AGF (Alemanya). Antye Greie és vocalista, instrumentista del software, productora i poeta electrònica. Va ser membre del grup de pop Laub (editat pel segell Kitty-Yo), i aviat es va interessar per l’exploració artística de la tecnologia digital, la performance electrònica i la interactivitat inherent a la xarxa. Com a AGF ha editat treballs discogràfics en segells del prestigi d’Orthlorng Musork o Asphodel, en què explora el món de la poesia electrònica, la cal·ligrafia poètica i el pop desconstruït.
www.antyegreie.com

20.00 h Cafeteria – JAVIER BLÁNQUEZ (Barcelona). Col·laborador de mitjans com Go Mag o El Mundo i coordinador de l’imprescindible llibre Loops, una historia de la música electrónica, és un dels més grans especialistes en música electrònica que hi ha ara mateix a Espanya. Les seves crítiques són alhora instructives i divertides, i la seva capacitat de síntesi i d’assimilació de totes les novetats i subestils que surten setmanalment al mercat és envejable. Diuen de les seves sessions als plats que són terrorífiques, en el sentit literal de la paraula.

21.00 h Auditori – VLADISLAV DELAY (Finlàndia). Sasu Ripatti és també conegut com a Luomo o Uusitalo, noms que fa servir quan es dedica al house o al techno-dub, respectivament. El que ens visita és el seu pseudònim més proper a l’ambient i a les textures més experimentals i abstractes. En les seves darreres aparicions en directe, a més dels dos ordinadors portàtils que fa servir a la vegada (l’un per als ritmes, l’altre per a les melodies i els ambients), també empra micròfons de contacte amb els quals, connectats a instruments metàl·lics de percussió, crea ritmes d’una manera física i absolutament original sense deixar de banda l’experimentació sonora.
www.vladislavdelay.com

22.00 h Sala Gran – MURCOF (Mèxic). Fernando Corona fou membre del reputat col·lectiu mexicà Nortec Collective. Influït per la música clàssica del segle XX, del minimalisme i els microsons programats que han caracteritzat la seva producció, en el seu darrer disc ha passat a treballar amb les possibilitats dels instruments acústics passats pel filtre de l’electrònica, enregistrant instruments clàssics i processant-los amb el seu ordinador portàtil.
www.murcof.com

22.00 h Cafeteria – EL DÚO ESTÁTICO (Gijón). Iván Conte i Pablo Suárez, són dos bloggers destacats, consumidors incansables de música i col·laboradors de les revistes Rockdelux i Go Mag, respectivament. La seva sessió viatjarà del dubstep a la música industrial.

23.00 h Auditori – OVAL (Alemanya). El projecte de Markus Popp ha acabat convertit en un programa de software d’ús lliure, però el seu creador no s’ha esvaït completament i segueix actuant en directe per satisfacció dels amants de l’avantguarda radical, el renou digital i l’art sonor contemporani. Tot un mite que va obrir el camí a escenes com el glitch o els clicks’n’cuts i ha col.laborat amb tothom, de Björk a Mouse On Mars.
www.thrilljockey.com
(Oval actua en substitució de The Berg Sans Nipple, que han caigut del cartell degut a una lesió al peu d’un dels membres del grup, que els ha fet cancel-lar totes les dates de la seva gira espanyola).

26.8.08

Canvi a la programació

The Berg Sans Nipple han caigut del cartell degut a la cancelació de tota la seva gira per motius de salut (una lesió al peu d'un dels membres del grup). El substitut, però, és un nom de vertader luxe: OVAL.

4.8.08

Cartell 2008

En tornar de les vacances donarem més informació sobre horaris, biografies, localitzacions, etc.
Pel moment, ens complau moltíssim confirmar els noms que conformen aquesta nova edició del Centremàtic (el 16 de setembre al Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma): David Toop (UK), Pablo Padilla (Madrid), Pedro Trotz (Mallorca), Árbol (Londres-Barcelona), AGF (Alemanya), Murcof (Mèxic), Javier Blánquez (Barcelona), Vladislav Delay (Finlàndia), El Dúo Estático (Xixón) i The Berg Sans Nipple (França-USA). Un cartellasso!