18.8.09

Centremàtic 2009

Ja tenim data, i ja tenim cartell tancat!
Dimarts 29 de setembre, com sempre amb entrada lliure i com sempre al Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma (carrer Concepció, 12).
Els artistes de l'edició d'enguany del Centremàtic seran els següents:

17:00 – Sala Gran - Taller infantil “Dibuixam l’Espai” amb Jordi Ferreiro (Barcelona)
Jordi Ferreiro és un artista visual de Barcelona, meitat de la parella de dissenyadors gràfics i artistes conceptuals Comte d’Urgell. Junts han participat a la darrera edició de Sónarkids (on van fer una armadura midi), i pel seu compte Ferreiro dirigeix el projecte educatiu d’art contemporani del Centre Cívic de Sant Andreu. El seu taller consistirà en decorar la Sala Gran amb els nins que hi participin. La decoració romandrà a la Sala fins que acabi el Centremàtic.

18:00 – Terrassa – Fiumfoto (Gijón)
A més de reconeguts artistes visuals i VJ’s, Fiumfoto són organitzadors del festival d’electrònica LEV i de les jornades artístiques Arenas Movedizas, entre d’altres activitats relacionades amb la música experimental i l’art contemporani.

18:30 – Sala Gran – Internet2 (Barcelona)
L’altre meitat de Comte d’Urgell és Carles Carbonell, ànima del projecte musical Internet2, amb el qual ha actuat ja al Centre Pompidou de París, el Sónar o les festes NME a Gran Bretanya. Es pot imaginar una mescla d’electrònica casolana, pop barroc i minimalisme de jugueta? És possible mesclar Wendy Carlos, Momus i la Companyia Elèctrica Dharma? Internet2 n’és la divertida resposta.

19:00 – Auditori – Invaders (Mallorca)
Pedro Trotz i Biyi són dos pioners de l’electrònica experimental a Mallorca. Vénen de la música industrial, el hip-hop i el tecno, però no obliden mai aquella primera fascinació que els produïen aparells ara primitius com els primers ordinadors, calculadores i teclats analògics. Amants del romanticisme dels primers aparells electrònics, combinen l’ús del theremin o les caixes de ritmes més arcaïques amb el reciclatge de circuits fora del seu contexte inicial (també conegut com circuit bending).

20:00 – Terrassa – El Espeso de Medianoche (Madrid)
David Gómez és un artista sonor dedicat a la producció d’intervencions sonores, performances i instal.lacions, i també es dedica a fer sessions experimentals als plats.

20:00 – Sala Gran – Daito Manabe (Japó)
Daito Manabe és un artista, matemàtic i hacker de Tokio que cerca la redefinició dels mitjans tecnològics existents des d’un punt de vista únic. Els sons, imatges i llums que produeix sorgeixen mitjançant l’anàlisi i la transformació dels valors numèrics que obté de diversos sensors i connexions. Per això, de vegades fa servir fins i tot el seu propi cos com instrument, trepitjant la línia que hi ha entre l’actuació musical, l’espectacle experimental i la performance artística.

21:00 – Auditori – Volcano The Bear (USA/UK)
VTB és un dels millors grups d’improvisació del món. Els seus membres han assolit amb els anys una capacitat telepàtica que els permet trobar les melodies més precioses enmig del caos que provoquen a les seves actuacions. Les eines que empren per les seves composicions instantànies ens remeten als primers The Residents, a Comus, a la psicodèlia de Canterbury o fins i tot a la música àrab del segle XII.

22:00 – Terrassa - DJ Rootsseeker (Donosti/Japó)
El japonès Kurando Shoji és un gran especialista en la música provinent de Jamaica, i per tancar la nit al Centremàtic ha preparat una sessió de dub, la millor versió de la música popular i experimental a la vegada.

22:00 – Sala Gran – Candie Hank (Alemanya)
Candie Hank és l’alter ego del berlinès Patric Cattani, també conegut com E de Cologne i membre d’EC8OR, entre d’altres projectes. Ha col.laborat amb gent que va de Messer Chups a Puppetmastaz, Mouse On Mars i Gonzales. El seu breakcore sona com una colorista i frenètica banda sonora de dibuixos animats japonesos.

23:00 – Auditori – Fennesz (Àustria)
Christian Fennesz combina l’ús de la guitarra elèctrica i la tecnologia digital per amagar les melodies pop davall capes i capes de renous i glitches electrònics. Col.laborador de Ryuichi Sakamoto, Keith Rowe, Sparklehorse o Peter Rehberg i Jim O’Rourke (al projecte conjunt Fenn O’Berg), Fennesz és una figura capital de l’escena electrònica europea des dels anys 90, quan va començar a Viena la seva carrera dins l’àmbit de l’IDM i el tecno.