27.3.09

Cluster




Has llegit bé: Cluster, el grup pioner del krautrock, format per Dieter Moebius i Hans-Joachim Roedelius, protagonitzarà la propera data del cicle Centremàtic de Butxaca, que cada dia segueix mirant de superar un llistó que ja està bastant alt.
El concert serà dimarts dia 21 d'abril, a les 20h al Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma.
L'entrada és lliure, però has de reservar lloc telefonant al 902160061.

Els dos membres de Cluster varen encetar la seva carrera l'any 1967, fortament influenciats per la música d'Stockhausen. Junt amb altres membres de l'anomenat krautrock, Cluster van posar els fonaments per gran part de la música experimental i d'avantguarda que havia de venir en les dècades posteriors (electrònica, minimalisme i rock experimental inclosos), convertint-se ells mateixos en una influència capital per a gent com Tangerine Dream, Kraftwerk o Faust.
Han col.laborat amb Brian Eno, Conny Plank, Holger Czukay, Michael Rother, Asmus Tietchens i un allau de noms imprescindibles dins la història de la música, i han deixat una forta empremta mesclant improvisació, free jazz, música clàssica contemporània, rock i electrònica.
En definitiva, Cluster és un dels grups alemanys més influents de la història, pioners tant de la música industrial com de la música ambient. Els seus treballs són admirats per gent que va des de The Orb fins a David Bowie i moltíssims altres. I venen a Palma, al Centremàtic de Butxaca.