2.11.09

Felix Kubin

Centremàtic de Butxaca
Centre de Cultura "Sa Nostra"
Dimarts 10 de novembre de 2009
20h
Entrada lliure.




La periodista de The Wire Anne Hilde Neset va definir Felix Kubin com un space age bolshevik, possiblement influïda per què el seu segell discogràfic es diu Gagarin Records però també per la seva militància juvenil al partit de socialisme dadà Kommunistische Einheitspartei Deutschlands.
Però la música d'aquest hamburguès està tan impregnada del futurisme del bloc de l'est com de la música contemporània de Ligeti i Stockhausen, el pop desconjuntat de Devo o fins i tot la música de circ enfocada des d'un prisma abstracte, sempre amb el sentit de l'humor com fil conductor de tota la seva estètica (ell diu que l'humor és una forma poètica de la filosofia).
Fill d'un físic atòmic, Felix va aprendre a tocar el piano de nin, fins que als onze anys va descobrir el sintetitzador Korg MS-20, que encara fa servir en els seus directes com alternativa a l'ordinador omnipresent avui en dia a tots els concerts de música electrònica. Des d'aquells començaments, quan va descobrir grups com Throbbing Gristle i Einstürzende Neubauten, va evolucionar fins el seu moment actual de pop electrònic que mescla humor surrealista, poesia futurista i renou creatiu, més a prop de pioners com Raymond Scott o Bruce Haack que dels seus contemporanis.

1 comentari:

Pedro Trotz ha dit...

Ha estat un dels millors concerts que he sentit al Centremàtic (¡i mira que ja són molts!).

Un sò fantàstic, una bona estructura de concert amb varietat i qualitat de bons temes, un sentit de s'humor gens forçat i una vetllada magnífica.

Ah! i bons sintetitzadors ;)