20.9.10

Centremàtic 2010

Centremàtic 2010
28 de setembre des de les 17h, Centre de Cultura “Sa Nostra”, Palma

17h Sinsalaudio Sound System (Vigo) – Pati (sessió apta per a nins)
Relacionada amb les millors programacions musicals de l’escena gallega, la de Sinsalaudio Sound System serà una sessió musical que passarà per tot tipus d’estils musicals. Per això fan servir tocadiscs, reproductors autoamplificats i altres joguines amb discos de petit format. Conten la historia de la música enllaunada des de la memòria acústica i s’inspiren en l’error del solc per cercar nous sons.

18h H1000VM (Mallorca) – Sala Gran (espectacle apte per a nins)
L’Home 1.000 Vegades Mort es l’alter ego de Jordi Martínez Suau, un artista sonor amb una estètica molt definida i impactant entre el retrofuturisme, el low-tech i el DIY (do-it-yourself). H1000VM enfoca la seva creativitat cap el que ell anomena “electrohorror tecnodependent”: concerts d’improvisació i renou que no deixen ningú indiferent, generats per instruments vintage i altres màquines electròniques descontextualitzades i joguines modificades pel sistema del circuit bending. Les seves sessions són participatives i obertes a la sorpresa, i no deixen ningú indiferent. Normalment toca al nivell del públic, per què puguin veure el que fa i els elements que fa servir. Ha actuat al festival Ping!, al museu Es Baluard i a molts espais no convencionals (un pont, dalt d’un arbre, dins d’una font).
www.myspace.com/h1000vm

19h Úrsula (Càdiz-Sevilla) – Auditori
Úrsula és el projecte musical que gravita en torn de David Cordero des de 1998, format en l’actualitat pel mateix Cordero i Juan Luis Castro. Els seus discos els edita el segell barceloní Foehn Records, que ha arribat a editar-los a terres tan llunyanes com Taiwan. La seva proposta de paisatgisme neoclàssic és única a Espanya: basada en acords de guitarra rodejats de programacions, textures i atmosferes evocadores, pot recordar els millors moments dels Stars Of The Lid i els ha convertit en un grup de primer nivell i efecte emocional garantitzat.
www.ursulaweb.es

20h Etienne Jaumet (França) – Sala Gran
El francès Etienne Jaumet és la meitat del duo d’electrònica sci-fi-disco Zombie Zombie. També ha sigut membre del grup The Married Monk, i en solitari practica una mena d’ambient-prog i retro-techno que remet tant als pioners del kraut-rock com al cosmic disco més actual i ha estat comparat amb un seguit de noms que van de Kraftwerk a Edgar Froese o Derrick May. El seu disc de debut en solitari l’ha editat la prestigiosa discogràfica Domino Records i l’ha produït el mismíssim Carl Craig, enamorat dels paisatges sonors que crea Jaumet amb el seu arsenal de teclats antics i el seu saxòfon filtrat.
www.myspace.com/etiennejaumet

20h Luis Lles (Osca) – Pati
És un dels periodistes musicals més respectats de la premsa espanyola (escriu regularment a Rockdelux i altres mitjans), alhora que programador de concerts a centres culturals d’Aragó i director del festival Periferias, un dels més interessants i originals de quants es mantenen a l’Estat espanyol.

21h Radian (Àustria) – Auditori
Des de fa una dècada, el grup liderat pel baterista vienès Martin Brandlmayr fa servir els ensenyaments de la Intelligent Dance Music (IDM) dins d’un context post-rock (per alguna cosa editen els seus discos al segell de Chicago Thrill Jockey). Amb una formació més propera a la d’una banda de rock tocant free jazz, Radian juguen amb els ritmes i les sensacions aurals d’una manera que han après de la música electrònica, i ho fan amb un virtuosisme sempre controlat i mai exagerat. Els seus temes poden semblar improvisats, però estan composats a nivells microscòpics.
www.radian.at

22h Hyperpotamus (Madrid-Londres) – Sala Gran
Jorge R-Escudero és Hyperpotamus, un artista que fa música a cappella sense més artificis que quatre micròfons i una pedalera de loops. I el que aconsegueix només amb la seva veu és un resultat a la vegada espectacular i artísticament excel.lent que l’ha duit a tocar en directe per tot el món i a traslladar-se al Regne Unit, a on viu actualment. Partidari de la independència més radical, Hyperpotamus autoedita els seus treballs i es manté fidel a la premisa de fer servir només la seva veu en les seves gravacions igual que en els seus directes, espectacles únics i dignes de veure.
www.myspace.com/hyperpotamus

22h Acid Pimps (Mallorca) – Pati
Més d’una dècada als plats, les màquines i l’experimentació sonora, que aquesta vegada ens portarà una sessió marciana que anirà des de la música concreta i l’avantguarda fins a nous estils com el dubstep.

23h Alva Noto (Alemanya) – Sala Gran
Carsten Nicolai, aka Alva Noto, és un dels grans noms de l’electrònica experimental dels últims anys. Nascut a l’Alemanya de l’Est, és un científic del so que posa al dia les teories de la musique concrète i esborra les fronteres entre art, música experimental i música popular, amb actuacions que mesclen la lògica matemàtica i les interferències amb la bellesa més pura, el més avançat amb el més accessible. Un vertader luxe i un nom de primeríssima línia per tancar aquesta nova edició del Centremàtic.
www.alvanoto.com

1 comentari:

Irdialmusic ha dit...

Bones, m'agradaría possarme en contacte amb la persona que s'encarrega de la programació del centremàtic.

El meu email de contacte es jordicalvin@gmail.com

slds.